Sunday, June 28, 2009

Spanking Nuts etc.

We went to visit my clan today, for which I usually bake something. I tried a new recipe I read about in a cooking magazine, which included some serious nuts spanking.



Sadly, I left the dough a tiny little bit too long in the oven and they turned out to be a tiny bit too crumbly :( Toño bought then on the way a strawberry cheese cake at Sprüngli's and scored significantly more points with my mother than I did.

Do you remember the kestrel nestlings a fortnight ago? If not see here. They are now equipped with a proper ptilosis and have started to leave the nest.



And aren't those just cute?



Toño is right now in the kitchen processing a brother or sister of them. Whoops :P We will have them with tarragon, olives, pees, noodles and a bottle of Penfolds Bin 8.

I hope you also had a joyful Sunday.

4 comments:

MartininBroda said...

Na das ist ja ein idyllischer Sonntagsbeitrag, vielleicht sollten wir Backrezepte austauschen, nein wirklich.
:-)
Ich habe heute Lachs in Sahnesoße gebacken, mit Dill, Thymian, Zitronengras (Experiment) und noch ein paar Sachen, kam ziemlich gut heraus.

gomad.ch said...

Das mit dem Lachs tönt lecker. Da melde ich gleich Interesse an. Die Nussquadrate kann ich nicht noch nicht empfehlen. Von denen bin ich noch zu wenig begeistert. Hier hat es aber schon einige Rezepte. Oder wenn Du an Deinem Spanisch arbeiten willst hier.

MartininBroda said...

Auf die Idee mit dem Stichwort hätte ich auch kommen können, sieht ziemlich gut aus, nur das allerletzte Rezept eher irgendwie merkwürdig, aber das Aussehen allein tut es ja nun auch nicht, genau wie der Geruch, wenn meine Frau Mutter gelegentlich meint,das würde wieder gut riechen, meine ich immer, wenn es nur so schmeckt. Übrigens lustige Schlußzeile im Blog. Von wegen Übersetzung, ich quäle mich gerade mit der doofen Predigt herum.

Mickle in NZ said...

Dear Gomad

The too crumbly result from your baking might make a good crumb crust (when mixed with melted butter) for a cheesecake (or such style of desert.

Thoroughly approve of the wine selection - confess I looked it up.